60 comments on “Álom és Rémálom

  • ZachElfnek igaza van. Manapság nagyon nyomatod ezeket a növényes hülyeségeket és egyre nagyobb baromságokat tudsz írni. lehet, hogy pár kocka röhög rajta de ezekkel csak magadat minősíted

  • Úgyvan. Az enyém. Az.

   Nem fogok úgy tenni, mintha odalennék a sylvarikért, de ha elolvassátok a cikkeket, meghallgatjátok a készítőket, a review-okat, és a kiadott contenteket, értenétek, hogy ezt a fajt igen hasonló módon becsmérlik a többiek.

   Pl. a “lehugyozást” egy részeges Norn mondja…

   Ezt RolePlay, hapsikáim.

   • Ezt most nem egészen értem… abból hogy elolvassuk a cikkeket,review okat és a kiadott contenteket arra kéne következtetnünk hogy a többiek is úgy becsmérlik a sylvarikat mint te? :P

   • Szerintem Royal homofób, ez nem roleplay, egyszerűen utálod őket és így védekezel. De tökmindegy, te már akkor elástad magad, amikor hangot adtam a véleményünknek :D

   • @ Scip: Az ArenaNet úgy készíti a játékot, hogy a Sylvari-k növény mivoltjával viccelődnek külömböző stílusokban.

    @ Nix: Wtf you talkin’bout? Hol az ásód?

   • HA utálod őket mi a francnak olvasod el ezeket a cikkeket, és főképp minek írsz ide bunkóságokat? Elég lenne egyszer is leírni, normálisan is ha nem tetszik ez a faj, és kész.
    Másik, te minden cikknél bunkó vagy, nem csak a slyvariknál, úgyhogy ez sz.r kifogás.
    Nem veszed észre hogy nem vagy poénos, a mindenféle beszólásaiddal, és azzal se vagy menő, hogy mondogatod a kapcsolataidat?
    Ahogy látom jó pár másik embert is irritálsz, és még így is győzködöd a te igazad…
    A többiektől elnézést ezért a nem ehhez a cikkhez kapcsolódó hsz miatt, de nem veszi észre magát ez az ember..

   • Ja, próbálj meg építő jellegű vagy olyan hozzászólásokat írni amelyek észrevételeken alapulnak egy két vicc is belefér, de hogy az egész olal a baromságaiddal legyen tele az sok.

   • Skacok. Ki mondta h utálom őket??

    Én szeretem, és a játék egy dialógusát idéztem.
    Ebbe miért kell belekötni? :o

    A Norn-ok pl kifejezetten viccesen beszélnek a Sylvarikról.
    Én erre gondoltam, nem reallife dologról.
    Ezért Roleplay. “Teccikérteni?”

    Tetszik, hogy egyedit alkottak, és ezt írtam is, abszolút építő jelleggel.

    Ezt viszont ti néztétek most be.

  • Ne csak nekem köszönd. A ‘Biológia’ résztől Endrosz fordította, úgyhogy ez közös munka volt. Ha egyedül csináltam volna, lehet még most is fordítanám. :D

 1. Engem sok minden érdekel a Pale Tree-vel kapcsolatban, amit titok övez és valószínűleg nem is tudjuk meg, de érdekes spekulációk és a játék megjelenésével valószínűleg teóriák szökkennek fel.
  Mindamellett, ami a sylvaris spekulációs, elmélkedős postban volt, érdekel, hogy:
  1. Mi köze van a Pale Tree-nek az Ősi Sárkányokhoz? Nyilván nem Ronantól, Ventaritól hallott a sárkányokról, akkor kitől? 2. És mik voltak azok a növényszörnyek, amik őrízték a csírákat? Szerintem vagy azok a növények voltak, amiket GWben is megismerhettünk, vagy a sylvarik “igazi” formája, és olyanok, akik nem álltak/állnak a tábla befolyásoltsága alatt. De nem hiszem, hogy a sylvarik olyan “szabadok” lennének, ahogy a Nightmare Court tagjai hiszik. Mert a Pale Tree a sylvariknak azt mondta, a haldokló sylvari gyógyításakor, hogy ellenségük nem az asura, vagy mások, hanem az Ősi Sárkányok. És a Pale Tree (talán a sylvarik is) életcélja, hogy megállítsa az Ősi Sárkányokat. És még sok más is felvetődött bennem, de biztos választ kapunk, idővel. :)

  • Engem is érdekelnek az ilyen háttér történetek, amik megmagyaráznak olyan dolgokat is amik netán nem olyan fontosak egy átlagos GW2 játékos számára. De sajnos ArenaNet nem nagyon szokott kitérni ilyenekre (gw1-ben is maradt egy-pár fekete folt). Persze jó, mert lehet spekulálni, de az nem az igazi.

   • Nix: Például a Margonitek multja, Grenth és Dhuum közötti “viszály”, Abaddon terveinek megmagyarázása. Mert keveset persze említenek róluk, de ez messze nem annyi mint mondjuk WoW háttértörténetnél (nem vagyok nagy WoW-os, nem is szeretem a játékmenetét, de a története nagyon tetszett)

  • Ha gamescom-ig nem jön érdekesebb cikk, akkor igen. Nincsen benn sok újdonság, nagyjából az van összefoglalva, amit eddig is tudtunk róluk.

  • Nem lesznek. Minek? Ott a norn, ha “medvéskedni” akarsz. :) A maguk módján ők is gonoszak, és Anet hangsúlyozza, hogy “gonosz” szereplőkkel nem lehet játszani. Lehetsz erőszakos, ha úgy viselkedsz a környezeteddel, úgy beszélgetsz az NPC-kkel, úgy válaszolsz nekik, de ennyi.

   • Aztán mióta gonoszak a jegesmedvék fiam? Épp ez, hogy barátságos de távolságtartó nép. Mellesleg teljesen más a norn és az ő kultúrájuk. Jobb lenne figyelmi mielőtt hülyeségeket írsz.

   • KB mint Commander Shepard “Renegade” és “Paragon” módon. Hős vagy ígyis úgyis, szeretnek ha durva is vagy, dehát mégiscsak te vagy a hőőőőős.

   • Oscar: Nincs jogod ahhoz ,hogy fiadnak szólíts :) És gonoszak, a maguk módján, mert céljuk, hogy fenntartsák az egyensúlyt, erővel, ha kell, ergó sokak számára “gonoszak”, de a saját szempontjukból ők a “jó fiúk”, a többiek pedig a terelendő bárányok.

   • A kodan, kentaur és a többiek nem úgy tekintenek magukra, mitn gonosz lények. A többi faj, aki fenyegetve érzi magát, tekint ezekre a lényekre, úgy, mint gonoszak és jobb, ha kicsit távolságtartóbbak vagyunk velük. A sárkányok sem gonoszak, megvannak a maguk céljaik, de mivel pusztítanak és átalakítják a világot, az emberek, asurák, nornok, charrok, sylvarik számára ők is gonoszak.

   • Azért írtam ezt mert ők is egy másik nézőpontból figyelik a dolgokat de közvetve nem jelentenek fenyegetést a tyriában élő uralkodó fajokra míg amiket felsoroltál azok igen. A charroknak és a noroknak sőt az asuráknak is fura nézőpontjak vannak amelyeket a mi elveink szerint elvetendőnek gondolunk ahogy ezeknél a jegesmedvéknél is így van, attól még lehetnek majd később játszható faj főleg, mert van történetük ott is vannak kívülállók és jófiúk. Ugyan az a séma mint a többi fajnál ezért lehet rá számítani, hogy a jövőben játszható fajt fognak fejleszteni belőlük.

   • Amúgy gonosz meg jó a valóságban sem létezik. Csupán csak elvek vannak amiket egyesek elítélnek, mások pedig a saját gondolkodásmódjuknak köszönhetően dícsérnek. Ha megölsz 100 embert azért hogy megments 100.000-t akkor “gonosz” vagy-e?

   • Ettől függetlenül ArenaNet alkalmazza a Jó és Rossz sablont, mivel fiatalabbak is játszanak a játékkal és ha eléjük egy ilyen filozófiai, elvi gondolatmenetet tesznek le akkor náluk akár súlyos pszichológiai (jól írtam?) zavarokat okozhat majd később. Najó, annyira súlyosat nem, de elterelheti őket egy olyan irányba amit netán a közösség, amibe tartozik, elítélhet.

  • Norn az csak kis ideig lehet maci. Ez meg végig az. De én jobban örülnék ha kőtörpökkel, tegnukkal, esetleg kentaurokkal mehetnénk. De sztem jó ez az 5 faj egyenlőre.

   • Az eddig nem játszott fajok bevezetése óriási selfhype lenne, így ha a koncepciójukat nem sérti, lehetséges, hogy még játszható fajokat is alkotnak a későbbiekben.

    ArenaNet biztosan kalkulál a kérdésen.

   • Már nem emlékszem pontosan, hogy mit mondtak néhány hete (talán volt már egy hónap is), de nem azt mondták, hogy nem terveznek új fajokat/kasztokat? Nem tudom már melyikre mondták.

   • Szerintem el lehet menni oda is, csak nem lehet majd felmászni a fára. Ha jól emlékszem azt akarják, hogy Tyria 100%-a bebarangolható legyen, még ha egy hegy állja az utad, akkor is találsz egy kaptatót valahol.

 2. “Két másik, még Cadeyrnnél is fiatalabb generációból való sylvari volt még vele; mindketten, ahogyan ők is, az Éjszaka ciklusához tartoztak.”

  Niamh és Cadeyrn a Dél ciklusához tartoznak. De nem kötözködni akarok csak gondoltam szólok. :)

 3. #44m, Nix: Úgy értem, hogy a Nightmare Courtbe nem lehet majd belépni, tehát nem lehet az ember majd kemény és gonosz :( És ez sajnos így van a többi faj “rossz” szerveződéseivel is..

  • Jha, oké, félreértettem :) my bad. Lehetsz erőszakos karakter, de szó szerint gonosz tetteket nem hajthatsz végre. Azért, mert te vagy a Hős.

 4. Küzdenek egy szebb jövő és a béke érdekében, egy olyan világban, ahol a harc sosem érhet véget!? Tragikomikus! Ráadásul saját teremtőjük köti meg a kezüket néhol. Én ha Sylvari lennék biztos lelki beteg lennék! A Charroknak, nornoknak mennyivel egyszerűbb! Csak isznak, harcolnak, vedelnek! :)

  Én is írok már egy regényt lassan, egy alkoholista, leszbikus Sylvariról!
  Így fog kezdődni:
  Frissen ébredt újszülött Sylvari: – Bakker… annyi hülyeséget álmodtam, hogy az nem igaz!
  Elsőszülött bölcs: – Akkor készülj fel, mert a valóság sokkal rosszabb!

 5. két kicsi szememmel látok valamit a víztükörben, ami Dwaynára emlékeztet, de valószínűleg a Pale Tree “szelleme” vagy “belső lénye” lehet.

 6. Visszajelzés: Fajok « Variance Guild Wars 2 info blog

 7. Visszajelzés: Sylvari lore @ TowerTalk, 1. rész « Variance Guild Wars 2 info blog

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s